Stap voor stap kopen

Koop een huis in 4 stappen

Fase 1: Voorbereiding & zoeken

De zoektocht naar uw ideale woning kan een hele klus zijn. Hoe vindt u het droomhuis dat voldoet aan al uw verwachtingen voor een prijs die u bereid bent te betalen? Naast uw eigen zoektocht ondersteunt Jonkman Garantiemakelaars u bij het zoeken naar uw ideale woning. Jonkman Garantiemakelaars is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de regio, heeft kennis van de lokale huizenmarkt, beschikt over een breed netwerk en jarenlange ervaring. Hierdoor kunnen wij soms woningen aandragen die nog niet op de markt zijn of bijvoor­beeld in de stille verkoop staan. Het loont zich daarom altijd om u in te schrijven bij een Garantiemakelaar. 

Uiteraard kan Jonkman Garantiemakelaars ook het gehele aankooptraject begeleiden. Om zo gericht mogelijk voor u op zoek te gaan, leggen we uw woonprofiel vast, maken we samen met u duidelijke afspraken, lichten we het aankooptraject toe en bespreken we de financiële mogelijkheden. Zo weet u exact wat wij voor u gaan doen en wat uw bestedingsruimte is.

Fase 2: Bezichtigen & vergelijken

Denkt u een geschikte woning te hebben gevonden en wilt u graag binnen kijken? Dan plannen we een bezichtiging. Ook als u ’s avonds of op een zaterdag een huis wilt bezichtigen, zal Jonkman Garantiemakelaars proberen om dit mogelijk te maken. Tijdens de bezichtiging ondersteunen wij u graag bij de beoordeling van het huis. De visuele onderhouds­staat wordt beoordeeld en de woning wordt vergeleken met andere te koop staande woningen in de omgeving. Zo weet u of er een realistische prijs voor de woning gevraagd wordt en kunt u een gefundeerde keuze maken.

Fase 3: Onderzoek & onderhandelen

Overweegt u om de woning te kopen? Jonkman Garantiemakelaars wil niet dat u voor onaangename verrassingen komt te staan. Daarom kijken we eerst naar vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn. Wanneer nodig winnen we verdere informatie in over de onderhoudsstaat van de woning en laten we een kadastraal- en/of bodemonderzoek uitvoeren en vindt er een bouwtechnokeuring plaats. Door de realistische kijk op de vraagprijs en een rationele aanpak, weet Jonkman Garantiemakelaars het beste uit de onderhandelingen te halen. Vanzelfsprekend houden we u tijdens de onderhandelingsgesprekken voortdurend op de hoogte over de stand van zaken.

Fase 4: Overdracht & na de verkoop

Wanneer u uw droomwoning heeft gekocht, zorgt Jonkman Garantiemakelaars voor een correcte en vlotte afhandeling. Hierdoor verlopen de ople­vering, overdracht en juridische afhandeling optimaal. Wij maken het koopcontract op of controleren het document als de verkopende makelaar dit heeft opgesteld. Jonkman Garantiemakelaars is pas tevreden over de aankoop als u dat ook bent. Daarom staan we ook na de aankoop van uw woning voor u klaar.

Wilt u uw toekomstige huis stap voor stap kopen met de hulp van Jonkman Garantiemakelaars?  

Maak direct een afspraak