Verkopen of verhuren. Wat is wijsheid?

Denkt u erover na om uw woning te verkopen? In bepaalde situaties is verhuren ook een optie. Bijvoorbeeld als u tijdelijk ergens anders gaat wonen. Of omdat u gaat samenwonen en uw eigen huis liever nog niet in de verkoop zet. Het verhuren van uw woning kan financieel interessant zijn.

Tweede huis een goede belegging?

Een tweede huis wordt tegenwoordig als een mooie belegging gezien. Zeker als u deze woning gaat verhuren. Als u bijvoorbeeld een recreatiewoning verhuurt, levert dat inkomsten op die onbelast zijn. U bent wel aan bepaalde regels gebonden. Zo ziet de Belastingdienst u als ondernemer als u een vakantiehuisje meer dan 140 dagen per jaar verhuurt.

Belegging in vastgoed loont

Met een lage rente zet sparen geen zoden aan de dijk. Het rendement dat u krijgt door een woning te verhuren, zou weleens hoger kunnen zijn. Belangrijk is om van tevoren te onderzoeken of er vraag is naar de woning die u wilt verhuren. Als er vraag is, wat is dan een goede huurprijs? Jonkman Garantiemakelaars helpt u graag om een antwoord te vinden op deze vragen.

Veilig verhuren

Als u ervoor kiest om een woning te verhuren via Jonkman Garantiemakelaars dan mag u van ons verwachten dat wij op zoek gaan naar een ‘degelijke’ huurder. Wij screenen de potentiële huurder grondig. De huurder moet zich kunnen legitimeren met een origineel legitimatiebewijs en wij screenen of de huurder kredietwaardig is.

Verkoopprijs of verhuurprijs bepalen

Wilt u weten of verhuren voor u interessant is? Laat uw gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om de waarde van uw woning te bepalen.


Persoonlijke gegevens
Om welk huis gaat het?
Verificatie
Deze simpele vraag/antwoord-test is om spam tegen te gaan. Bewijs dat je een persoon bent en geen spambot.
Verkoper van Wissingehof 45
8

Contact met de makelaar was goed. Summiere beschrijving op funda in eerste instantie niet tevreden over, maar bleek achteraf toch voldoende om het huis te verkopen. Goede overdracht na bezichtigingen en goede begeleiding bij het koopcontract. Aan te raden makelaar.

Gerard Sonnema
8

het eerste gevoel was gewoon goed, vandaar niet verder gezocht

erik aalders
8

Het proces loopt tot nu toe goed

Lees meer
Terug
Recent bekeken