Fijne kerstdagen!

De laatste dagen van het jaar tikken weg, de kerstvakantie komt er aan. Niet voor iedereen: inbrekers weten dat er tijdens de feestdagen veel huizen leeg staan. Feestdagen – maar dan anders – voor dit duistere gilde. Tenzij je maatregelen neemt.

Verdubbeling

Vorig jaar nog meldde het Verbond van Verzekeraars dat de kerstdagen garant staan voor een verdubbeling van de inbraakcijfers. Op een normale dag komen er volgens de cijfers uit 2016 zo’n 126 claims binnen, tijdens de Kerst 248. Lijkt weinig, maar het zal net jouw huis zijn. Reden genoeg om er iets tegen te doen. En vaak is het heel eenvoudig, zeker met alle tips die je op internet kunt vinden.

Adventskalender

Heel grappig is de zogenaamde adventskalender op de site van het Politiekeurmerk Veilig Wonen, het keurmerk dat aangeeft of bepaalde anti-inbraakmaatregelen goed functioneren, zoals hang- en sluitwerk. Elke dag, tot en met 1 januari, geeft de adventskalender een andere tip om je bewust te maken van de gevaren en wat je er tegen kunt doen. Meelezen? Zie http://politiekeurmerk.nl/bewoners/wat-kan-ik-zelf-doen/tips-voor-een-inbraakvrije-feestmaand/

Inbraakbeveiliging

Het is dus van belang om juist nu te zorgen voor afdoende inbraakbeveiliging, onder andere door gebruik te maken van het al aangestipte solide hang- en sluitwerk. Verlichting aan laten en buren vragen om een extra oogje in het zeil te houden, werken vaak eveneens preventief. Meer inbraakpreventietips vind je op www.politie.nl/themas/woninginbraak.html

Whatsapp

Behalve allerlei verbeteringen aan het eigen huis zie je dat hele buurten in actie komen om elkaar te helpen. Steeds vaker kom je bijvoorbeeld het bordje ‘Whatsapp Buurtpreventie’ tegen: met elkaar vormen buurtgenoten een buurtpreventieteam, lopen vaker door de omgeving en houden elkaar via een Whatsapp-buurtbeveiligingsgroep op de hoogte van verdachte situaties in hun wijk.

Fijne kerstdagen

Kortom, voorkom een domper tijdens de feestdagen en loop alle valkuilen nog eens goed na voordat je op vakantie gaat of de kerstdagen bij anderen gaat vieren. Rest ons iedereen fijne kerstdagen te wensen.

Verkoper van Kamerlingh Onnesstraat 142
10

Wij zijn heel erg tevreden met Jonkman Garantiemakelaars. Het contact verliep uitstekend. We werden overal van op de hoogte gehouden zowel telefonisch als via de mail. Na elke bezichtiging werden we telefonisch benaderd door de makeelaaar en volledig bijgepraat. Alle medewerkers zijn erg vriendelijk. Jonkmans Garantiemakelaars krijgt een dikke tien van ons.

Verkoper van Synagogeplein 12
10

Ik kan een heel verhaal ophangen, maar is eenvoudig samen te vatten. Prettige samenwerking, service helemaal ok en vriendelijk, open en hulpvaardig. Niets dan lof!

Verkoper van Liester 29
8

Goed contact gedurende de looptijd van de verkoop, weet hoe de markt werkt en is sterk in advisering bij onderhandeling. Neemt regelmatig contact op om te overleggen hoe zaken lopen en wat de verkoper meer kan doen bij te weinig animo. Houd goed de wens cq. belangen van de klant (i.e. verkoper) in ogenschouw.

Lees meer
Terug
Recent bekeken